Зимен фестивал 2018

Събитието е организирано от Школа по алпинизъм и катерене и хижа Плевен.

ПРОГРАМА ЗА 2018 Г.

Зимен фестивал на х. Плевен с изкачване на вр.Ботев

Изкачване на вр. Ботев от север, през хижа Плевен

зимен-фестивал-01

Зимна, туристическа програма насочена към всички планинари с интерес към зимните преходи и активности. Един живописен маршрут в сърцето на Стара планина от север, както и любим маршрут на „Школата“ към най-високия връх в Стара планина- връх Ботев 2376 м.н.в. Изкачване по красив и панорамен път с невероятни гледки към северна и южна България и най-високите върхове и планини.

зимен-фестивал-02

Програмата включва

зимен-фестивал-041. Зимно изкачване на връх Ботев с алпийски водачи на Школата. В тази проява ще ни помагат и бъдещите планински водачи от училището за планински водачи в Черни Осъм. Всички водачи на Школата са и много добри познавачи на района!

2. Тези от вас, които нямат желание за изкачване на вр. Ботев, сме организирали катерене на замръзнал водопад в близост до хижа Плевен! Не е нужно да имате никакъв опит в леденото катерене, нужно е да разполагате с желание за това 🙂

зимен-фестивал-053. Събота вечер организираме в уютния и топъл салон на хижа Плевен прожекция на филма „Опашката на дракона“.
Филм, проследяващ първото българско изкачване на легендарния връх Серо Торе в Патагония,както и другите две значими изкачвания, направени от екипа на експедицията, който екип е и част от „Школа по алпинизъм и катерене“. Всичко това на по чаша червено вино, мезенце и разговор – дискусия с част от участниците в експедицията. 🙂

4. Посещение на пещерата „Водните дупки“ намираща се в царството на уникалната, недокосната природа на величествения Северен Джендем- тук все още има места, на които не е стъпвал човешки крак.

зимен-фестивал-03

5. Ски туринг поход до връх Ботев и връщане до хижа Плевен.

6. По същото време ще се проведе и зимната републиканска алпиниада „Северен Джендем“ 2018.