Настаняване

Легловата база на хижа Плевен наброява над 130 места за нощувка, разпределени в двете сгради на планинския дом. Всяка от тях е водоснабдена, електрифицирана, а отоплението в спалните помещения и баните е на ток.

хижа-Плевен-стара-хижа-01

Старата хижа

По-старата сграда на хижата представлява 4-етажна масивна постройка, разполагаща със стаи за спане,  туристическа столова, ресторант и бар. В комплекса има волейболно, футболно игрище, детска площадка с люлки и пързалка, тенис маса и други. От 2018 година в хижа Плевен се помещава и единствената по рода си Читалня „Книги в облаците” – своеобразна библиотека с богат и разнообразен книжен фонт, в залата на която има роял, на който ежемесечно се изпълняват пленителни виртуозни изпълнения.

Легловата база наброява около 100 места за спане, разпределени в стаи с две, три, четири, пет или седем легла. Сервизните помещения са етажни, като всяко разполага с баня, мивки и тоалетни. Снабдени са с бойлери на ток и ежегодно има топла вода. В по-малките стаи има мивки, всяко спално помещение е оборудвано с гардероб, някои със столове, маси и закачалки.  Стаите са наскоро реновирани, чисти и приветливи, леглата и матраците – нови, помещенията – освежени. Зимата се отопляват с конвекторни печки.

На първия етаж е разположена огромна туристическа столова, която спокойно побира всички туристи при пълен капацитет. Отоплява се с камина с водна риза. В ресторанта се предлагат супи, основни ястия, салати, скара и други. Барът е оборудван с алкохолни и безалкохолни напитки. В хижата може да намерите всичко, което ви е нужно за да изкарате една приятна почивка сред природата, без да се лишавате от нищо.

ГАЛЕРИЯ

Новата хижа

Малката сграда на хижа Плевен разполага със спални помещения с капцитет от над 30 места, разпределени в  стаи с две, три или четири легла. Спалните помещения са оборудвани с мивки, закачалки, нощни шкафчета. Сервизните помещения са етажни. На първия етаж има салон с маси и столове за хранене, камина, бар с електроуреди. Хижата разполага и с два апартамента със самостоятелни санитарни възли.

Легловата база на малката сграда се използва от туристите при запълване капацитета на голямата хижа. Двете постройки са разположени една до друга, на 100-тина метра разстояние. Всички, нощуващи в малката хижа безпроблемно могат да използват базата на голямата сграда, където се намират столовата и бара.

ГАЛЕРИЯ

контакти

За информация и резервации:

0988/7777 01

plevenhut@gmail.com