Откриване на Читалнята

На 15 декември 2018 година се състоя празнична церемония по откриването на новоизградения кът „Книги в облаците“ в хижа Плевен. Спокойната атмосфера и хубавата музика бяха в основата на събитието.

Представена беше последната книгата на писателя Николай Илчевски – „Записки от селската кръчма“.

Гостите имаха възможността да се срещнат с алпинистите от експедицията „Патагония 2015 – Опашката на дракона“, реализирали първото българско изкачване на връх Серо Торо. Участниците в експедицията разказаха за подвигът, който са извършили и емоцията от възможността да покажат световното ниво на българския алпинизъм. Представиха късометражния филм „Dragon’s Tail“ за подготовката, патилата и изкачването на този изключително труден за покоряване връх.

Присъстващите се запознаха с едно ново начинание – отворената мрежа за измервания METER.AC. Бе инсталирана и включена в METER.AC измервателна станция на хижа Плевен. Беше представен и филма „Балонът на мечтите“.

Месец по-късно в Читалнята „Книги в облаците” се извърши тържествен водосвет, на който отец Кънчо Кабадийски богослови всички гости и техните близки.

Всеки месец библиотеката е домакин на разнородни събития, за които можете да се информирате на фейсбук страницата или сайта на хижа Плевен.