Скаутски лагер 2019

От години хижа Плевен посреща деца скаути на ежегодния им лагер. И тази година организацията на българските скаути избра да посети хижата и цяла седмица да организира разнообразни дейности и игри за деца от всякаква възраст – членове на скаутското дружество.

Децата са разпределени в различни групи, според възрастта и постиженията си – вълчета, скаути и венчъри. Мисията на скаутството е да допринася за образоването и духовното израстване на младите хора и чрез хуманна ценностна система, основана на обещанието и закона на скаута, да помогне за изграждането на един по-добър свят, в който хората да постигат своите стремежи и да играят творческа роля в развитието на обществото.

През цялата седмица ръководителите организираха разнородни игри и обучения сред природата, подготвяха забавни и същевременно обучителни игри за децата, помагащи им да разгърнат максимално талантите, които притежават. Целта на скаутската дейност е да помага на младите хора да развият своя пълен физически, интелектуален, социален и духовен потенциал като личности, като отговорни граждани и като членове на своите местни, национални и международни общности.

И тази година доброволците от Организация на Българските скаути във Варна и Шумен успяха да постигнат всичко това.

Благодарим ви, че ни направихте част от това движение! Желаем ви безброй успехи за напред!

Ако искате да се запознаете подробно с Организацията на българските скаути – разгледайте сайта им ТУК.

В последната вечер от лагера имаше празнична вечер, изпълнена с песни, танци, игри и безброй положителни емоции. Всички деца бяха приготвили театрални изпълнения и представиха пиеските си блестящо.